Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

BRAEKEL SILVER


H φυλη αυτη θεωρειται απο τις παλαιοτερες της ευρωπης. Η ιστορία του χρονολογείται από το 1416, όταν αναφέρθηκε ως επιτυχημένη φυλή των πουλερικών της περιοχής Brakel, Βέλγιο . Δύο διαφορετικοί τύποι είχαν αναγνωριστεί στο παρελθόν: ο μεγάλος τύπος που ζουν στο πλούσιο χώμα αργίλου Φλάνδρα , και ένα είδος ελαφρού βάρους από τη λιγότερο εύφορη περιοχή, η Kempen . Λόγω διασταύρωση μεταξύ των διαφόρων τύπων, η διάκριση αυτή εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα ένα μόνο τύπο.Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, ωστόσο, μπορεί κανείς να βρει ακόμα τους απογόνους του Kempische Brakel κάτω από το παλιό της όνομα « Campine ». Η Campine έχει εξελιχθεί με διαφορετικό τρόπο από το Brakel. Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά είναι η κότα-απάλυνση του κόκορα και το μικρότερο βάρος.
P1040693Η Brakel δεν αναπαραγεται για το κρέας του, αλλά απλώς για τις ιδιότητές ωοτοκίας της. Η φυλή είναι ικανη να παράγει 180 έως 200 λευκά αυγά ετησίως. Χαρακτηριστικό για την Brakel είναι η ευθεία μορφή ζωνών των φτερών και την ομοιόμορφια, . Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές χρωμάτων, με το χρυσό και το ασήμι παραλλαγή είναι η πιο κοινή.
Παλιά ονόματα για τη φυλή είναι «"The Everyday Layer", "The Grey White Neck" and "The Nuns Hen"..
Ο πληθυσμός Brakel μειώθηκε κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι μια σπάνια ράτσα.Εχουν μεγαλο λειρι,(μονολειρο),και το βαρος που εχουν,για τον κοκκορα ειναι 2.7 κιλα,και για την  κοτα  τα 2.5 κιλα.δεν κλωσσανε συχνα,ειναι ανησυχα πουλια,και εχουν την δυνατοτητα να πετανε πολυ ψηλα απο φραχτες 1.50-2.00 μετρων.Ειναι ενα πολυ ομορφο πουλι.
P1040699 ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου